Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2015 uutiset > CAMPIONATI ITALIANI ASSOLUTO MASCHILE 2015

CAMPIONATI ITALIANI ASSOLUTO MASCHILE 2015

Rene Italian kakkonen.

Rene teki 12.12 2015 jotain häikäisevää ja pääsi ottelemaan kullasta Italian miesten mestaruuskisoissa.

Kisa raportti:

Rene pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla eli kisat alkoivat toiselta kierrokselta.

Italian ranking kakkonen Alfredo Mezzadra joutui jo toistamiseen kahden viikon sisällä toteamaan Renen paremmakseen Renen saatua Mezzadran tiukkaan sidontaan josta ippon.

Arpaonni ei oikein ikinä ole Renelle suotuisa eikä ollut tälläkään kertaa etukäteen katsottuna kun heti seuraavaksi vastaan asettui 66kg maailman rankingin 24:s, moninkertainen arvokisamitalisti Elio Verde, muunmuassa MM pronssia ja Lontoon Olympialaisten viitonen.
Rene ei menneitä saavutuksia kumarra ja näin joutui Verde toteamaan Renen shidon verran paremmakseen erittäin tiukan kamppailun päätteeksi, ja koko yleisön ja selostajien suureksi hämmästykseksi

Renen seuraavakaan vastustaja neljännellä  kierroksella ei ollut helpoimmasta päästä, Lascialfari Matteo pudotti nimittäin ekalla kierroksella hallitsevan mestarin Ermes Tosolinon. Lascialfari sai todeta Renen paremmakseen.
Rene voitti kolmella shidolla.

Poolin voitto ja paikka semifinaaleissa oli totta.

Semifinaali vastustajaksi tuli Emmanuele Bruno.
Mies joka oli selostajien ja Italian liiton sivujen mukaan yksi ennakkosuosikeista ja Italian nousevia tähtiä.
Bruno sai myös todeta että Reneä on vaikea heittää, joten voitto jälleen Suomeen shidoin 3-2.

Paikka finaalissa ja kisojen suurin yllätys oli syntynyt.

Kisa yleisökin oli ruvennut seuraamaan Renen nousua Elio Verden kaatumisen jälkeen, ja aina kun oli Renen ottelu niin yleisö kannusti seisaaltaan nuorta Suomalaista, il Finlandeseä, kuten Reneä kisoissa kutsutaan.

Finaali vastustaja oli maailman listan 62:s, ja muutaman EM mitalinkin saalistanut Enrico Parlati.
Parlati osasi ottaa Reneltä  aseet pois ja Rene oli väsyneenä hiukan aseeton kokenutta Parlatia vastaan, Parlati sai noin neljän minuutin ottelemisen jälkeen yukon, siitä jatkoi matossa ja pääsi kuristamaan Renen. 

ITALIAN MESTARUUS HOPEA RENELLE

Tunnelma oli finaalissa mahtava ja yleisö osoitti Renelle suosiota seisaaltaan ja Rene huudot täyttivät salin vaikka hän hävisi finaalin.
Ilmeisesti yleisö oli innoissaan kun vielä juniori ikäinen amatööri on ainoana palkintopallilla ammattilaisten seassa. nimittäin kaikki muut mitalistit olivat kuukausi palkkaa nauttivia ammattilaisia Italian viidestä eri ammattilais seurasta.

Kisojen tasosta kertoo myös se että Renelle myönnettiin saavutuksesta toinen dani,
näin Rene lunasti puheensa kun vannoi että ei aio suorittaa lisä daneja, vaan ne myönnetään hänelle saavutuksista.

En tiedä onko milloinkaan ennen Suomalainen judoka voittanut mitalia toisen maan mestaruuskisoissa mutta nyt viimeistään se on tapahtunut,
Helsingin Herttoniemessä on kotisalilla vuodatettu paljon hikeä ennenkuin tämä päivä nähtiin. Niinkin ison judomaan kuin Italian finaaliin ei noin vaan mennä, se on vaatinut valtavan paljon sitoutumista verta hikeä ja kyyneliä, kovaa kritiikkiäkin on saatu ja valmennus menetelmiä arvosteltu.
On ollut ilo seurata kilpailijan vanhempana kun valmentaja selkeästi tietää mitä tekee eikä lähde mukaan jokaiseen mielipiteeseen miten milloinkin pitäisi valmentaa.
Se on vaatinut myös paljon uhrauksia, ja siinä on todella pitänyt uskoa siihen polkuun mitä kuljetaan, vaikka sen takia piti luopua jopa edustuspaikasta kotimaassa.
Mutta aina kun tämän kaltaisia saavutuksia kilpailija lunastaa, tulee mielihyvä ja varmuus siitä että polku oli oikea, tosin matka on vasta alussa ja se on pitkä.
Jokaisen Renen saavuttaman voiton myötä on Akiyama Settimon valmentajilta lähetetty isot onnittelut Renen henkilökohtaiselle valmentajalle Seppo Tukiaiselle. Se kaksitoista vuotta mikä Suomessa omalla kotisalilla on tehty työtä, sen arvon he ymmärtävät hyvin, ja on ollut hieno huomata että sitä kunniaa he eivät yritäkkään viedä itselleen, vaan edelleen kysyvät neuvoja ja  kuuntelevat tarkkaan Sepon ohjeita Renen valmennukseen.

Ylpeä Isä

 

 

13.12.2015 12:26