Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2015 uutiset > ALPEADRIA TROPHY 2015

ALPEADRIA TROPHY 2015

 

Helsingin JudoSportin Rene Villanello otteli viikonloppuna XX International Alpeadria Trophyssa Lignanossa Italiassa.
Kilpailu on kaksipäiväinen kansainvälinen turnaus joka on ensimmäinen Italian Grand Prix sarjasta U18 ja U21 ikäluokille, Grand Prix turnauksista saa pisteitä joita tarvitaan jos haluaa edustaa Italiaa EJU cupeissa, ja nousta Italian joka vuotisessa rankingissa, GP:tä on neljä vuodessa.

Kisoihin osallistui noin tuhat ottelijaa kuudesta eri maasta kun jopa Eestistä oli yksi ottelija mukana, ulkomaalaisia kilpailijoita on kuitenkin vain marginaalinen määrä Italialaisiin verrattuna, ja kisa onkin enemmän Italian epävirallinen avoin mestaruuskisa.
Rene edusti kisassa Akiyama Settimoa ja Italiaa.
Renen sarja 73kg oli ikäluokan suurin 76 ilmoittautuneella joista 67 tatamilla.

Renen ottelut alkoivat toiselta kierrokselta kun vastaan asettui Italian Federico Dura, Dura ei onneksi ollut aivan kovimmasta päästä vaikka ei missään nimessä vastaantulijakaan.
Rene sai heitettyä Duranin seionagella wazarin arvoisesti ja onnistui  mattotilanteesta rakentaa pitävän sidonnan, joten ippon ja Rene jatkoon.

Kolmannella kierroksella vastaan asettui erittäin vakuuttavasti ensimmäisen ottelunsa hoitanut Azerbaijzanin Valiyev  Telman.
Valiyevilta löytyy mm kolme EJU cup mitalia.
Kisan jälkeen kun scouttasimme kaverin niin huomasimme että hän on judoinsiden mukaan 94 syntynyt, eikä näin ollen saisi enää edes osallistua kisaan.
Ottelu alkoi tasaisesti ja Telman haki rauhallisesti ja kivikasvoisesti lähitilannetta Azerien tyyliin.
Rene on leireillä ottanut erittäin paljon Azerien kanssa joten tyyli oli tuttu ja lääkkeet mietitty valmiiksi, ja kun Telman veti ja veti Reneä niin syöksy syliin, osotolla wazari ja matossa Valiyev sidontaan ja ippon Renelle.

Neljännen kierroksen vastustaja oli Italian 2014 mestaruuskisojen kakkonen ja ranking ykkönen Casaglia  Leonardo.
Kookas Leonardo osoittautui erittäin ikäväksi kaveriksi, joka käytti mielellään likaisia temppuja sohien sormilla silmiin niin että Renen toinen silmä oli punainen verenpurkaumasta.
Casaglia puri sormista kuristustilanteissa ja yritti potkia Renen jalkoja hajalle tavalla, joka ei muistuttanut edes etäisesti pyyhkäisyä, tuomari varoittikin jo kertaalleen Casagliaa.
Rene vei ottelua ja taululla oli yuko ja varoitus, Rene heitti seionagella toisen yukon ja rakensi tilannetta matossa kun Casaglia puri Reneä kovaa sormesta, matosta noustessa Rene näytti peukaloa tuomarille joka kutsui lääkärin paikalle, selvä puremajälki ja hansokumake Casaglialle, kolmas ippon voitto Renelle.

Neljäs vastustaja oli kadettien 73kg:n EM kolmonen ja juniorien EM viitonen viime vuodelta. Slovenian Martin Hojak oli nuoresta iästään huolimatta sarjan kovimmasta päästä sijoittuen lopulta viidenneksi.
Ottelu oli todella tasainen mutta Renen onnistui taktisesti aktiivisempana saada Hojakille passiivisuus varoituksen, joka riitti Renelle otteluvoittoon, ja tie semifinaaliin oli varmistettu.

Semareissa vastaan tuli Italian viime vuoden ranking kakkonen, Davide Ripandelli, Reneä varoiteltiin ja kerrottiin Ripandellin olevan erittäin taitava ja sähäkkä ottelija, mikä pitikin paikkansa ja Renen mielestä Davide oli kisojen kovin vastustaja ja hankalin heitettävä.
Ottelu oli erittäin tasainen kummankin yrittäessä täysillä eikä ratkaisua näyttänyt tuomarin mielestä syntyvän millään, vaikka mielestäni kumpikin heitti ainakin yhden yukon, Rene jopa kaksi, Akiyaman valmentajan mielestä kolme, no niin puolueelliseet lasit ei minultakaan löytynyt.
Kun kellossa oli yksi sekunti aikaa jäljellä, päätti Slovenialais tuomari ratkaista kisan ja antaa Renelle varoituksen, joku arveli syyksi sen että tuomari oli Hojakin seurakaveri ja tuomio kosto, tiedä häntä, meidän onneksi kisojen päätuomari oli hereillä ja puuttui peliin.
Aikansa nauhoja katseltuaan tuomarit päättivät antaa myös Ripandellille varoituksen välttelystä, mikä ainakin meidän mielestä oli ehkä oikeampi ratkaisu kuin Renen varoitus.
Jatkoajalle mentiin eikä se kerennyt vanhentua kuin hetken kun Rene ensimmäisen yrityksen jatkotilanteesta lukotti Ripandellin ja viides voitto, finaalipaikka ja neljäs ippon oli plakkarissa.

Onneksi finaalien alkamista sai odottaa noin reilun tunnin, joten Renekin ehti hieman palautua ja kerätä voimia, koska näin peruskuntokauden loppuun ja pitkän toipilasajan päätteeksi, kunto ei ollut ihan paras mahdollinen ja keuhkoissakin jo kuulemma vähän poltteli. Mutta yksi asia oli päätetty, hopea ei kelpaa tänään Renelle.

Finaalivastustajaksi nousi toiselta puolelta 2014 Italian ranking kolmonen Andrea Gismondo, Andrea oli hoidellut semarissa Avallone Niccolon joka on myös Akiyaman edustaja, kaverin joka voitti Renen marraskuussa Italian miesten mestaruuskisojen karsintojen finaalissa.
Gismondo oli tuttu Renelle Rooman OTC:ltä, jossa ainakin randoreissa Gismondosta ei ollut vastusta.
Finaali meni hienokseltaan Renen painostaessa ja Gismondon kytätessä vastaheitto paikkoja, joista olimme nähneet kaverin ratkaisevan otteluita.
Renen painostus tuotti Gismondolle varoituksen noin kahden minuutin kohdalla mistä alkoi kannattajajoukoissa todella kova polemiikki ja protestointi, se ei hiljentynyt edes vaikka Rene jatkoi aktiivisempana ja vajaan minuutin kohdalla vei Gismondon komealla kaarella aivan selälleen, heitto oli sen verran erikoinen muunnelma osotosta että en tiedä nimeä. kuudes voitto, viides ippon ja kultaa Renelle.

Tulos sivusi tähän astisen uran komeinta turnausvoittoa Eju cup voiton lisäksi, fiilikset oli mahtavat ja takki niin tyhjä että enempää ei miehestä enää irti olisi saanutkaan.

Rene onnistui saamaan Akiyamalle neljännen kultamitalin jonka ansiosta Akiyama nousi Mitalitilaston kärkeen mitalisaldolla 4,3,3 ennen Nippon Napolia 4,1,2 ja tienasi seuralle 500 euroa, kakkonen sai 300e, kolmas 200 ja neljäs 100e

Italian kadettien ja juniorien taso on erittäin kova, ja he ovat molemmissa ikäluokissa voittaneet EM-kisojen mitalitaulukon, mm viime syksynä Italian juniorit veivät koko potin, taakse jäivät niin Venäjä, Ranska, kuin muutkin Euroopan kovat judomaat, jo tämänkin takia Renen voitto Italian juniorien epävirallisessa avoimissa mestaruuskisoissa ja nousu saman tien suurimman sarjan Italian ranking ykköseksi 2015, on todella kova suoritus, minkä takia saimme vastailla jatkuvasti uteluihin missä treenaa? kuka valmentaa? ja kaikkea muuta mahdollista Suomen judosta.  

Silmiinpistävää mielestäni oli kisoissa se että taso oli tasainen ja kärki on tosi laaja, jokainen vastustaja ehkä ensimmäistä lukuun ottamatta oli vaarallinen ja vakavasti otettava, otteluiden tempo on tosi kova, ja kyttäilyä ei paljon näkynyt, mikä saattaa johtua siitä että varoituksia putoili todella tiuhaan ja helposti, eikä neljä varoitusta ottelussa ollut mikään harvinaisuus, tämä linja oli myös aikaisemmissa kisoissa Italiassa.

Seuraava koitos Renellä on Portugalin Eju cup, joka on ensimmäinen edustus tehtävä Italian joukkueessa. 

 

tulokset ja kaaviot:

http://www.alpeadriajudo.it/wp-content/uploads/2012/11/20°-Alpe-Adria-completo.pdf

Diego Villanello

27.01.2015 22:58