Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2014 uutiset > TARTON CHILDRENS JUDO DAY 2014

TARTON CHILDRENS JUDO DAY 2014

Kaimu Keerak Childrens Judo Day, 15.11.2014 TARTO

Helsingin JudoSportin junioreiden kisaryhmä järjesti oman kisamatkan Tarton Kaimu Keerak – kisaan 13.-15.11. Kisa kokosi noin 800 ottelijaa ympäri Baltiaa, Venäjää ja itäistä Eurooppaa. Seurastamme mukana oli 11 ottelijaa ja 5 huoltajaa ja omilla lautta-, bussi- ja majoitusvarauksilla saatiin retki kivuttomasti ja edullisesti järjestettyä.

Vuotta aikaisemmin oli neljä urheaa edelläkävijää käynyt jo maistelemassa ison kisan tunnelmaa Tartossa – silloin tuloksena puhtaasti kokemusta, ei voittoja - joten nyt tiedettiin valmistautua isoon tapahtumaan, sekaviin järjestelyihin, vaihteleviin tuomioihin ja hurjalla aggressiivisuudella alkaviin otteluihin.

Nyt tulokset olivat täysin toisenlaiset edellisvuotisiin verrattuna: yksi kulta, kaksi hopeaa ja viidettä sijaa sekä kahdeksantoista otteluvoittoa. Koko joukkue otteli hienosti ja osoitti, että kehitys kuluneen vuoden aikana on ollut hyvää.

Sarjassa C-pojat (U14) alle 60 kiloa Juho Hyry otti kultaa neljällä otteluvoitolla, kaikki ipponeita. Ja mikäli se hänestä olisi ollut kiinni, olisi otteluita tullut viisi – voitettuaan kultaa hän itse oli nimittäin valmistautumassa loppuotteluun. Juhon passiin kirjattiin voitot Taavet Torvista, Latvian Nikita Jaroshevicsista, Ilja Golikovista ja Erik Laurista.

Sarjassa D-tytöt ja pojat alle 38 kiloa Heda Balatkhanova sai vastaansa vain poikia Baltiasta ja Valko-Venäjältä. Heda selvitti tiensä kolmella ippon-voitolla loppuotteluun, jossa hävisi Latvian Andrejs Vanagsille ja Hedalle siis hopeaa.

Sarjassa C-tytöt alle 44 kiloa Enisa Balatkhanova raivasi tieltään latvialaisen ja virolaisen ottelijan ipponeilla mutta hävisi loppuottelussa Latvian Eliza Jevstignejevalle. Enisallekin siis hopeaa.

Sarjaan B-tytöt alle 44 kiloa ei ollut muita ilmoittautuneita kuin Emma Piri, joten Emma päätyi (jälleen) ottelemaan luokkaa ylempänä sarjassa B-tytöt alle 48 kiloa. Ensimmäisenä vastaan tulleen Viron Triinu-Liis Seppin Emma heitti seioinagella wazarin arvoisesti ja viimeisteli ipponin matossa. Seuraavaksi vastaan tulleen Suomen Veera Ojurin kanssa ottelu oli varsin tasainen, kunnes Emma jäi omasta seoinage-yrityksestä suoraan kuristukseen. Pronssiottelussa vastaan tuli ennestään tuttu Viron Ines Kütt, joka ottelun loppupuolella pääsi liiaksi käyttämään koko- ja voimaeroaan, tuloksena ippon lonkkaheitolla ja Emmalle viides sija.

Sarjassa C-pojat alle 42 kiloa oli 39 kisaajaa ja meistä siinä ottelivat Emil Miettinen, Panu Saarinen ja Daniil Susi. Panun tie katkesi Viron Randel Päästelin heittämään ipponiin. Daniil Susi voitti Konrad Kummin mutta jatkossa käveli Latvian mestarin Leonids Grinvaldsin salamannopeaan uchimataan ipponin arvoisesti. Emil aloitti voittamalla Edvards Edzus Pekshensin näyttävällä ipponilla. Seuraavaksi kaatui Laur Leemets myös ipponin arvoisesti. Latvian Ernests Kiops oli kuitenkin tällä kertaa kovempi lopettaen Emilin kisaurakan kolmannelle kierrokselle. Tässä sarjassa siis kolme otteluvoittoa.

Edustajamme sarjassa C-pojat alle 46 kiloa oli Mikael McLachlan, joka voitti Nikita Bilincuksin ja Latvian Peteris Strubergsin ipponeilla. Semifinaalissa Valko-Venäjän Aliaksei Kosobutski kuitenkin otti ippon voiton matkallaan koko sarjan voittajaksi. Keräilyissä Viron Daniil Bragin otti myös ipponin Mikestä, joten Mikaelin saldo oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Sarjassa C-pojat alle 50 kiloa Nico Virta hävisi tiukan ensimmäisen ottelunsa Viron Aleks Tolstjakoville.

Sarjassa C-pojat alle 55 kiloa oli Artjom Mantulin erittäin hyvässä vedossa. Ipponilla kaatuivat Maxim Shenderov, Sander Shapkin ja paikkakunnan oma poika Ragnar Kabulov. Semifinaali meni jatkoajalle, jonka Latvian Konstantins Novikovs voitti wazariksi tulkitulla pienellä pylläytyksellä. Hetkeä myöhemmin Novikovs voitti sarjan kultamitalin nopealla näyttävällä ipponilla. Pronssiottelukin meni jatkoajalle ja sen voitti Latvian Vladislavs Gukovs, joten Artjomin sijoitus oli viides kolmella otteluvoitolla.