Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2014 uutiset > SALIKISAT JA LEIRI 2014

SALIKISAT JA LEIRI 2014

 

Judoleiri Tallinna-Helsinki 18.-19.10.

 

Viime viikonlopppuna järjestettiin kisaaville D- ja C- junioreille suunnattu judoleiri yhdessä virolaisen Aitado-judoseuran kanssa HJS:n salilla.

 

Leirin päävalmentajana toimi Jaan Lutsar (5 dan), joka oli tuonut mukanaan leirille kuusi kovaa virolaista kisaavaa junioria.

 

Lauantaina aamupäivällä harjoiteltiin akrobatiaa ja koordinaatiota sekä heittotekniikoita uken liikkeestä torin hihakäden suuntaan. Aamun treeni päättyi kymppijumppaan, joka oli terästetty minuutiin "poro" harjoituksella. 

 

Iltapäivän harjoitus jatkoi samaa liikesuuntaa ja teemaa uusilla heitoilla ja lisäksi opeteltiin mattotekniikoina sankaku-kääntöä ja suolirullia.

 

Sunnuntain aamupäivän harjoitus jatkoi yhä samaa pystytekniikkasuuntaa ja nyt osotogarin, uchimatan ja ouchigarin seuraksi rakennettiin samaan liikesuuntana lähtevä yoko-tomoenage.

 

Sunnuntaina leiri päätettiin salikisaan, jossa osallistujat jaettiin 4-5 hengen pooleihin koon mukaan. Kisoissa virolaiset ottelijat osoittivat, että koordinaation, fysiikan, akrobatian ja tekniikoiden lisäksi he osaavat myös otella: kaikkien poolien kärkisijat menivät virolaisille. Parhaiten meidän junioreistamme pärjäsi Juho Hyry, joka hävisi poolissaan vain yhden ottelun ja ristiin menneiden voittojen vuoksi sai pronssia. 

 

Kiitämme Jaan Lutsaria hienosta valmennuksesta sekä virolaisia junioreita hyvästä treenistä ja kovasta kisasta. Kiitoksia Seppo Tukiaiselle myös valmennuksesta ja Sepolle, Roopelle ja Diegolle järjestelyistä, joita ilman leiri ei olisi ollut mahdollinen.

 

Otimme myös vastaan kutsun puolestamme vierailla keväällä Tallinnassa, joten jatkoa seuraa.

 

Kuvia leiriltä löytyy täältä:

 

https://picasaweb.google.com/116499593429426218646/LeiriLutsarHJS10_2014?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMbHwdnmjav0pgE&feat=directlink

 

22.10.2014 14:18