Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2016 uutiset > JUDOSHIAIN JULKAISEMA JUTTU RENEN KISOISTA

JUDOSHIAIN JULKAISEMA JUTTU RENEN KISOISTA

Judoshiai huomioi hienosti Renen saavutuksen sivuillaan

Rene Villanello hopealle Italian aikuisten judomestaruuskilpailuissa 12.12.2015.

Renen tuuletukset voitetun semifinaaliottelun jälkeen.

 

Rene Villanello teki  suomalaista judohistoriaa ja pääsi ottelemaan kullasta Italian miesten mestaruuskisoissa sarjassa -73kg. Kisat pidettiin Torinossa.

 

Renen kisaurakka alkoi itse asiassa jo 21.11.2015 Gavenossa Torinon lähellä järjestettyissä Italian miesten mestaruuskisojen karsinnoissa. Italiassa niin kuin monessa muussakin isossa judomaassa järjestetään "maakuntakohtaiset" karsinnat maan mestaruuskisoihin. Rene osallistui Piemonten ja Aostan maakuntien yhteisiin karsintoihin koska kuuluu Torinolaiseen seuraan. Karsinnoissa tuli sarjavoitto kolmella otteluvoitolla.

 

Kisapäivänä Rene pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla. Toisella kierroksella kaatui sidonta-ipponilla Italian ranking kakkonen Alfredo Mezzadra. Kolmannella kierroksella vastaan asettui Elio Verde, (Olympia kisojen 5. 2012, MM-pronssi 2009, EM-pronssi 2010, 2011 jne). Rene voitti tiukan kamppailun shidoilla ja Renen voittotilastoihin tuli todella "upea päänahka". Neljännellä kierroksella vastaan tuli Matteo Lascialfari. Myös tämä ottelu päättyi Renen voittoon varoituksilla.

 

Semifinaalissa vastaan asettui Emmanuele Bruno. Tiukan kamppailun päättyessä ei pistesuorituksia ollut kummallakaan. Renellä varoituksia oli kaksi ja Brunolla kolme. Näin tie oli raivattu finaaliin!

  
Finaaliin vastaan asettui Enrico Parlati (U23 EM-pronssi 2013, U20 EM-hopea 2009 ja pronssit 2010 ja 2011). Ottelu eteni tasaisena ensimmäiset minuutit. Noin neljän minuutin kohdalla Parlati sai heitostaan yukon ja jatkoi mattoon. Rene joutuin taputtamaan Parlatin kuristukseen ja hopeaa Renelle!

 

Loistava suoritus nuorelta mieheltä, jonka parhaat judovuodet tulevat olemaan edessäpäin.

 

Rene podiumilla ammattilaisten joukossa. Ammattilasseuroja Italiassa on puolikymmentä.

 

Rene edustaa Suomessa Helsingin Judo Sporttia. Reilu vuosi sitten Helsingin Judo Sportissa jouduttiin tekemään pitkälle kantavia päätöksiä. Sekä Rene että Faye Njie jättäytyivät Suomen maajoukkueen ulkopuolelle. Syyksi on kerrottu, että he ja heidän taustajoukkonsa eivät pitäneet Suomen Judoliiton "valmennusjärjestelmää" parhaana mahdollisena. He halusivat valmentautua parhaaksi katsomallaan tavalla omien valmentajiensa avustuksella. Suomen Judoliiton valmennusvastaaville tämä ei nähtävästi sopinut? Rene edustaa nyt kansainvälisilä kisakentillä Italiaa ja Faye Gambiaa. Päätös oli rohkea ja näyttää siltä, että se kannatti tehdä! Respect!

 

Paljon Onnea Renelle, valmentajille, taustajoukoille ja Helsingin Judo Sportille!

 

- Erkki Jokikokko

Muutamia Renen mestaruuskilpailuotteluita Italian liiton YouTube kanavalla  Verde - Villanello (01:11:10)  Bruno - Villanello (02:08:00)  Villanello - Parlati (03:30:00)

Rene Villanello JudoInside

Ottelukaaviot M73 kg

Helsingin JudoSport kiittää ja kumartaa hienosta kisa raportista Erkki Jokikokkoa

08.01.2016 12:49