Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2016 uutiset > ITALIAN MAAJOUKKUE LEIRI

ITALIAN MAAJOUKKUE LEIRI

Renelle tuli kutsu maajoukkue hommiin 

Renellä hienot uutiset jatkuivat kun hänelle tuli kutsu Italian maajoukkue leirille 8.2. Leiri on viisipäiväinen ja järjestetään Roomassa Lido di Ostian Olympia keskuksessa. 

Leirillä on täysihoito ja Italian liitto maksaa kaikki kulut, myös lennot Roomaan, ja päivärahan kutsutuille urheilijoille.
Leirille on kutsuttu 3-4 judokaa/sarja, sarjaan 73kg oli kutsuttu 3 kilpailijaa. Kutsusta tekee merkittävän myös se että kutsutuista miehistä vain kaksi on amatöörejä, kun kaikki muut ovat ammattilaisseuroista, esim Akiyaman miehistä Rene oli ainoa kutsuttu. Rene on myös nuorin kutsutuista. Leirille osallistuu ilmeisesti myös ulkomailta väkeä, sekä muitakin Italialaisia kuin kutsutut, leirille pääsee valikoitu määrä urheilijoita omalla kustannuksella.
Leirin tarkoitus miehillä on Dusseldorfin GP:hen valmistautuminen.

Italiassa kuten muissakaan maissa ei varsinaista maajoukkuetta ole, se kootaan ainoastaan arvokisoihin, edustaminen on tehty hyvin selkeäksi, ensin pitää saada 3 pistettä kansallisessa rankingissa, sen jälkeen saa osallistua Eurooppa cupeihin, kun saa mitalin E cupista voi osallistua Continental Openiin, kun saa mitalin Continental Openista voi osallistua GP kisoihin ja niin edelleen.

Tällä varmistetaan ettei judoka osallistu kisoihin mihin hän ei ole vielä valmis, ja suljetaan pois  kaikenlainen spekulaatio ja politiikka edustuspaikoista, vain parhaat edustavat ja oman tason kisoissa.

Ja tämähän sopii HJSportin judokoille loistavasti.

Joten Reneä ei vielä Dusseldorfissa nähdä mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa

 

27.01.2016 09:20