Uutiset & Ajankohtaista > Vuoden 2016 uutiset > ALEMPIEN VÖIDEN MESTARUUS 2016

ALEMPIEN VÖIDEN MESTARUUS 2016

 

Helsingin Judosportin Tuua Louhelainen otteli sunnuntaina Alempien vöiden mestaruuskisoissa Vantaan Hakunilassa. Joulukuussa keltaisen vyön suorittanut Tuua otteli ensimmäisissä kisoissaan ennakkoluulottomasti ja yhden otteluvoiton lisäksi hän sai kotiin viemisiksi hopeisen mitalin.

Naisten alle 70 kiloisten sarjassa oli vain kaksi osallistujaa, joten mestaruus ratkaistiin paras kolmesta – systeemillä. Oranssivöinen, jo reilusti kisakokemusta omaava vastustaja oli ensimmäisessä ottelussa niskan päällä ja vei Tuuaa ensin taaksepäin suuntautuneella vastaheitolla. Myös ottelun kauhajokelaiselle ratkaissut heitto lähti syliltä taaksepäin.

Tuua ei ollut kuitenkaan tappiosta moksiskaan, vaan vei toisen ottelun nimiinsä. Vauhdikkaassa ottelussa hän teki useita pistesuorituksia ja voitti lopulta wazarin turvin. Ratkaisu jäi siis viimeiseen otteluun, johon molemmat lähtivät selvästi voitto ja mestaruus mielessään. Tasaisessa ottelussa tilanteet vaihtelivat ja tällä kertaa ratkaisut tapahtuivat matossa. Aktiivisesti matossa otellut Tuua jäi kahteen otteeseen vastustajan sidontaan. Ensimmäisestä hän taisteli itsensä pois, mutta toinen sidonta piti ja vastustajalle ippon voitto.

Lämpimät onnittelut Tuualle ensimmäisestä judomitalista! Toivottavasti kisoista jäivät päällimmäiseksi mieleen hyvä fiilis ja onnistumiset. Ja toivottavasti jatkoa seuraa!

Tatamin laidalla jännittivät Kerttu ja Johanna

 

17.03.2016 14:05